2009-09-02 13:15:13• hírek • Parajdi Andrea

Olasz delegációt fogadnak

Az olaszországi Lecce megyéből egy öt fős delegáció érkezik Szatmárnémetibe, aki szociokulturális területen kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkeznek. A küldöttséget Ilyés Gyula polgármester hívta meg városunkba.

Szatmárnémeti és Lecce megye kapcsolata idén májusban kezdődött, ugyanis az akkor Lecce városában megszervezett Alkotótáborban, más európai országok mellett helyi képzőművészek és a Művészeti Iskola is képviseltette magát.

A művészeti ágon elindított kapcsolatépítés most további területekre is kiterjedhet, hiszen Ilyés Gyula polgármester szeptember 23 és 27 között városunkban fogadja Lecce megye szakküldöttségét. A látogatást azért kezdeményezte Szatmárnémeti, mert országunkban is egyre több szociokulturális projektet indítanak el, amelyekhez tapasztalt külföldi szakemberek kiváló szaksegítséget nyújthatnak.

A delegációval városunkba jön Dr. Bruno Ciccarese ifjúsági politikai tanácsadó, aki elnöke annak a hatóságnak, amely a fiatalok országok közti mobilitását segítő projektekkel foglalkozik, Rocco Lonet nemzeti tanácsadó, Luigi de Luca, az ifjusági politikai tanácsadó részleg igazgatója, Pierluigi Cannazza, Veglie város Önkormányzatának általános titkárja, illetve Indirli Andrea, Cavallino város Önkormányzatának közalkalmazottja is hozzánk látogat.

Itt-tartozkodásuk idején a helyi kulturális élet formálóival is találkoznak majd, valamint a két régió kapcsolatának elmélyítése céljából politikusokkal is folytatnak tárgyalásokat.


Mélyül a kapcsolat az olaszországi Lecce és Szatmárnémeti között.
Lecce-i városkép


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: